woensdag 12 augustus 2015

De Pocket-T van Charlotte Kan met een strakke deadline

Patronen testen: I love it. 

Deze keer was het echter wel een zeer strakke deadline!  Door een probleempje van digitale aard kon ik het testpatroon, de Pocket-T van Charlotte Kan, pas zaterdag ontvangen en de einddatum voor het binnenbrengen van het testformulier was dinsdag: auw!Het naaien op zich is voor mij meestal niet het probleem, maar wel het uitkiezen van het gepaste stofje.  Door de krappe deadline besloot ik een stofje uit de toch wel goed gevulde stoffenkast te nemen.  Maar de stofjes waren  zoals verwacht te dik, te dun, niet soepel genoeg, ... .  Uiteindelijk heb ik toch een keuze kunnen maken.  Het werd een zwart katoentje met witte bloemetjes.  Het stofje werd gestreken, de patroondelen werden uitgelegd en ... ik kwam 15cm te kort.

Oké, tijd voor een noodplan.   Het werd letterlijk de webshops afschuimen tot in de late uurtjes. Uiteindelijk vond ik het perfecte exemplaar bij Jorinde van de webshop Little Vixen.

Dinsdagmorgen was het stofje in mijn bezit en na het wassen en drogen kon ik uiteindelijk om 15h starten met knippen.  Had ik eventjes geluk dat Charlotte een zeer goed uitgeschreven handleiding had gemaakt en dat het patroon onmiddellijk tot in de puntjes klopte.  Oef!
Al bij al was de Pocket-T volledig afgewerkt op een 4-tal uurtjes.  Voor mij is dit een absoluut record.

En wat ben ik tevreden met het resultaat ...

Pocket-T?  Waar komt die naam vandaan?  Van het ingenieuze twee-in-één zakje!  Er zit een opening in het zakje bovenaan (zoals steeds bij een hemd) en ééntje onder het klepje.  Leuk toch!
De goed uitgewerkte handleiding en de heldere schematische tekeningen maken dit patroon voor zowel de beginnende, als de meer gevorderde naaisters haalbaar.  Door te variëren met je stof kan je deze top zowel casual als chipue maken.  Een echte aanrader, zonder meer.  Hier zullen er zeker nog enkelen volgen. 

Patroon: Pocket-T van charlotte Kan
Stof: Flight White (Michaell Miller) van Little Vixen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten