woensdag 30 augustus 2017

Mijn eerste patroon test voor Sinclair Patterns!

Oxana Sinclair gaf me de kans om haar prachtige patroon van de Candy Cardigan te testen.  
In het niet zo warme klimaat van ons Belgenlandje kan men nooit genoeg cardigans hebben, dus ik zei volmondig "ja" tegen dit patroon.

En wat ben ik blij met het resultaat!  De cardigan zit super comfortabel, hij heeft grote zakken en een watervalkraag.
En net die kraag vind ik zo geslaagd!  


Wat ik verder zo leuk vind aan de Sinclair patronen is dat ze vergezeld gaan van een heel duidelijke tutorial.  Dit maakt dat ze ook geschikt zijn voor beginnende naaisters. 
Ze komen in 2 lengtematen: eentje van 1m52-1m60 en eentje van 1m62-1m70.  Extra verlengen of inkorten hoeft dus niet meer, kies gewoon de juiste versie.  Handig toch?Mijn stofje is een dikkere sweaterstof die aan twee zijden te gebruiken is.  De ene zijde is gemêleerd met bruine en blauwtinten, de andere zijde is een wollig grijs bontje.  Lekker zacht en warm!
 

 Je kan voor dit project bijna alle stretchstoffen gebruiken zolang ze maar 20-30% stretch hebben en zwaar genoeg zijn.  Lichte tricots laten de watervalhals onvoldoende tot zijn recht komen.


Wat ik verder ook zo geweldig vind is dat het een echt snel klaar projectje is.  Je hebt maar enkele uren nodig, van het printen van het patroon tot aan de afwerking ervan.  Wat kan een mens nog meer willen ;-).

 Kriebelt het bij jou ook om de cardigan te maken?  Ga dan zeker even naar de Sinclair Webshop.  Je krijgt nog tot 4 september 40% korting op de Candy Cardigan wanneer je de code "LABORDAY17" gebruikt bij het uitchecken.  Zeker doen!

Patroon cardigan: Candy relaxed fit knit cardigan van Sinclair patterns
Stof cardigan: Stoffenvoorraad


1 opmerking: