vrijdag 8 september 2017

North point Trousers van Itch to Stitch

Ik ben werkelijk een zeer grote fan van de patronen van Kennis Wong, designer van Itch to Stitch.  Hoe meer patronen ik van haar naai, hoe sterker mijn adoratie voor haar wordt.  
Toen ze haar oproep lanceerde voor het testen van de North Point Trousers moet ik bekennen het kriebelde om in te schrijven, maar dat ik toch even twijfelde.  
Zou mijn kennis van het naaien goed genoeg zijn om een broek te maken? Uiteindelijk heb ik merendeel van de technieken die ik ken geleerd door zelfstudie.  
Had ik wel genoeg tijd om dit project binnen de opgelegde periode af te werken?  Ook al had ik nog nooit een broek genaaid ik kon me wel voorstellen dat dit geen “snel klaar project” zou worden.
Het feit dat Kennis me, met haar uitgebreide handleiding en haar goede tutorials, steeds probleemloos door haar vorige projecten wist te leiden trok me over de schreef.
Ook de aanmoediging van deze sterke dame, speelde zeker mee.


De “North Point Trouser” is een klassieke broek met rechte pijpen die tot op de enkels komen, maar makkelijk verlengd of verkort kunnen worden.  De taille is medium hoog en de tailleband sluit mooi aan.
De broek heeft vooraan steekzakken en achteraan enkelvoudige paspelzakken.  Vooraan sluit ze met een gulp met rits en met 2 haak- en oogsluitingen. 

Zoals het steeds de gewoonte is bij een patroontest wordt er eerst een “muslin” of een testversie gemaakt.  Bij deze broek is het zeer belangrijk dat dit gebeurt met een stof die qua stretch sterk gelijkend is op de definitieve stof.  Ik koos zowel voor de muslin als voor de definitieve stof voor de stretch jeans van “de stoffenstraat”.  Het patroon schrijft, voor mijn maat, 1m70 stof voor, maar ik had maar 1m30 nodig.  Altijd mooi meegenomen!
Het naaien van de "muslin" ging als vanzelf.  Hoe je dit het beste aanpakt beschrijft Kennis in haar handleiding.
Het resultaat zat onmiddellijk vrij goed.  Mijn plat achterwerk zorgde wel voor wat rimpels op de plaats waar eigenlijk je billen horen te zitten.  Het is een gekend fenomeen bij mijn gekochte broeken en op zich niet enorm storend, maar als je zo veel tijd steekt in het naaien van een kledingstuk streef je natuurlijk naar perfectie.  Ik deed dus een “flat seat adjustment” aan de hand van deze tutorial.
Ik moet zeggen dat ik meer dan tevreden ben met het resultaat.  Ondertussen droeg ik de broek reeds om naar mijn werk te gaan en ik voelde me er ongelofelijk goed in.  Elegant, vrouwelijk en stijlvol terwijl ik, door het hoge draagcomfort, het gevoel had dat ik in pyjama rondliep.


Ik ben over mijn angst om een broek te maken heen door dit fantastische patroon.  Laat je ook zeker niet tegenhouden door de enkelvoudige paspelzakken, want ook hierop anticipeerde Kennis door het maken van een erg uitgebreide tutorial die je moeiteloos door dit moeilijkere deel heen loodst.Heb je ook zin om deze broek te maken?  Wees er dan snel bij want het patroon is gedurende een korte periode verkrijgbaar met korting.

Wil je eerst nog even de bevindingen lezen van Ilse?  Kijk dan zeker ook eens op haar blog (sewsewilse).

Veel naaiplezier!

Patroon broek: North Point Trousers van Itch to Stitch
Stof : Stretchjeans van De stoffenstraat

6 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor het compliment! Mooie blogpost én broek. Je link naar de tuto voor een flat seat adjustment is zeer handig! Tot de volgende blog/test😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De waarheid mag gezegd worden! Jouw creatie was ook super geslaagd.

   Verwijderen
 2. wauw! knap, ik durf er niet aan te beginnen hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon doen! De instructies van Itch to Stitch zijn echt heel duidelijk en goed te volgen. Dit was ook mijn eerste broek en ik ga me nu eens wagen aan een jeans :-).

   Verwijderen
 3. Prachtig gedaan hoor! Een mooie passende broek is allesbehalve simpel!

  BeantwoordenVerwijderen