woensdag 13 september 2017

Sew like My Mom, voor mij zeer letterlijk te nemen ...

Melissa is de dame achter de patronen van  Sew Like My Mom.  
De naam die deze designer koos voor haar bedrijf spreekt me enorm aan en is me op het lijf geschreven.
Mijn moeder maakte voor mij, toen ik nog in de lagere school zat, heel wat kleding.  Ze was enorm creatief en buiten het naaien ook een actieve breister en borduurster.  
Die laatste 2 dingen nam ik al sinds mijn jeugd van haar over.  
Het naaien duurde wel heel wat langer.  Pas op mijn 31e, toen Barts Petekind geboren werd, kreeg ik de naaimicrobe te pakken.  
De eerste schuchtere pogingen om babykleding te maken hebben me uiteindelijk geleid naar het bekijken van handleidingen, het lezen van (heel) veel blogs en veel zelfstudie.
Proberen, falen en opnieuw proberen werd mijn moto.

Momenteel kan ik zeggen dat 80% van mijn kleding zelfgemaakt is.  
Dus: bedankt mama om je creativiteit met mij te delen!

Terug naar het "Sew Like My Mom".  Melissa ontwerpt niet enkel kinderkleding maar ook dameskleding!  De Allium Dolman kwam reeds uit als kinderversie maar zou nu ook gereleased worden als dames T-shirt, tuniek en kleedje.
Toen de vraag naar testers kwam zei ik dus natuurlijk geen nee!  Ik tekende in voor de T-shirt versie, want T-shirts heb je immers nooit teveel!


Het patroon heeft 2 opties.  Optie A bied je een gerimpeld voorpand, terwijl optie B voor een vlak voorpand gaat.  Beide opties kunnen gemaakt worden met korte of lange mouwen en in de vorm van een T-shirt, een tuniek of een kleedje.
Verder is er, indien gewenst, de mogelijkheid om zakken te maken in de zijnaden.


De Allium Dolman is dus op zijn zachtst gezegd een zeer veelzijdig patroon dat zowel geschikt is als basisstuk voor je zomer als voor je wintergarderobe. 
Ik koos voor de T-shirt versie met het vlakke voorpand en de korte mouwen.  De versies met lange mouwen spelen ondertussen ook al rond in mijn hoofd.  Wordt zeker vervolgd.


Zin in een snel klaar projectje (voorlopig met korting)?  Kijk dan zeker eens bij Sew Like My Mom naar de Women's Allium Dolman.

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad een hele mooie, misschien koop ik die wel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toffe top!

    Ik ben ook een laatbloeier ondanks dat mijn mama vroeger kleding voor mij maakte. Ik wilde heel lang niet aannemen dat het iets voor mij zou zijn, maar nu zou ik het niet meer willen missen.

    BeantwoordenVerwijderen