dinsdag 26 september 2017

De Sofia shawl collar classic sweater van Sinclair

Ik mocht opnieuw een patroontje van Sinclair Patterns testen.  
Deze keer ging het over een prachtige trui met sjaalkraag, De Sofia.  Lange tijd geleden zag ik reeds een mannenmodel met zo'n kraag in een bekend Belgisch/Nederlands naaimagazine en ik was op slag verkocht.  
Het idee om deze kraag over te brengen op mijn favoriete dames sweater spookte al een tijdje in mijn hoofd rond.  Ik was dus maar wat blij dat Oxana Sinclair dit werkje van mij overnam door een vrouwelijke sweater met een sjaalkraag te tekenen.


De Sofia is aanpassend rond de buste, iets losser aan de taille en hij komt ongeveer tot aan de heupen.  Het is een perfect basisstuk voor iemand die graag laagjes draagt maar hij kan natuurlijk ook perfect op zichzelf, als bovenstuk, gebruikt worden.


Zoals we gewend zijn bij de patroontjes van Oxana Sinclair
worden ze standaard geleverd in 3 lengtematen: Petite (152-160 cm), Regular (162-170 cm) en Tall (170-178cm) en in de breedtematen XS-XXL. 

Het patroon is ontworpen voor lichte tot medium stretch stoffen met tenminste 20-30% stretch, zoals mijn woljersey lillestoff stofje dat ik een jaartje geleden kocht bij Cas en Nina.

De Sofia is een PDF patroon dat na aankoop onmiddellijk beschikbaar is om af te drukken.  Het wordt samen geleverd met een zeer duidelijke stap-voor-stap fotohandleiding en met een introductie die je op weg helpt om met tricot en andere rekbare stoffen aan de slag te gaan.

Op zoek naar een snel klaar project met een prachtig resultaat?  Dan is de Sofia een patroon dat zeker niet mag ontbreken in je collectie.


Patroon: Sofia van Sinclair Patterns
Stof: Lillestoff woljersey van Cas en Nina

2 opmerkingen:

  1. Oh, dit is echt een leuke blouse! Mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik moet nog een beetje wennen aan de kleur :-), maar het is echt een heel leuk patroon!

      Verwijderen