maandag 27 november 2017

Ik zocht een uitdaging ... en vond die bij "Mein Herzenswelt"

Ik zocht een uitdaging en ... ik vond er één!  
Alsof het testen in het Engels niet genoeg is dacht ik: laat ons eens starten met het testen van patronen in het Duits.  Vooral wanneer je geen letter Duits spreekt is dit toch wel een redelijk grootse opdracht!  
Maar hey, er bestaat toch nog altijd zoiets als google translate?
 
Ik schrok er toch van toen ik, als enige niet-Duitstalige, toegelaten werd tot de testersgroep voor het nieuwe patroon "Mein Nuka".  
 De afgelopen week werd Google translate dus inderdaad mijn beste vriend.  En Ilona Peetz natuurlijk ook, want zij is de designer achter Meine Herzenswelt.


Haar handleiding van "Mein Nuka" bestaat uit 52blz en bevat 103 stappen die zeer goed in beeld gebracht zijn door duidelijke foto's.

"Mein Nuka" kan gemaakt worden als vest, zoals die van mij, maar ook als jas. 
Je kan kiezen tussen een xxl kraag, een kap of beiden.  
De voor- en rugdelen zijn onderverdeeld. Ik plaatste een paspel tussen deze delen als extra accent. 


Een leuk extraatje aan de Nuka zijn de zeer grote zakken, heerlijk warm in de winter.  Ik verstevigde de hoekjes met een stukje Snappap.  
Snappap wordt ook wel vegan leather of papierstof genoemd.  Het scheurt niet, is slijtvast en is wasbaar op 60°.  Je kan het naaien, bestempelen, knippen, ...
Ik versterkte er ook de nestelogen voor mijn (nep)touwtjes aan de kraag mee.


In het patroon wordt er beschreven hoe je "steppestof" (de dikke gewatteerde stof) zelf kan maken.  Ondanks de zeer goede uitleg leek me dat toch net iets te omslachtig dus ging ik op zoek op het World Wide Web.  Na even zoeken (de meeste steppestoffen zijn echt te dik naar mijn zin) vond ik mijn "wauw-stofje" bij Lieselot van FairyTailors.
Het gewatteerde stofje Moskau blauw stal direct mijn hart.  Mooi pluspunt is dat blauw perfect past bij mijn lievelingskleur bordeaux.  Ik koos dan ook een mooie bordeaux sweaterstof bij FairyTaillors.
De service is er top, Lieselot antwoordt direct op je vragen zodat je snel verder kan als er iets niet duidelijk is.  Zeker een bezoekje waard dus!


Mijn excuses voor de vele foto's, maar ik ben dan ook helemaal weg van Mein Nuka.  
En al tijdens de fotoshoot mocht ik ontdekken dat de kap en de kraag heerlijk ruim zijn, ideaal om in weg te kruipen voor een regenvlaag!


Patroon: Mein Nuka van Mein Herzenswelt
Stof : Gewatteerde stof moskau blauw en Bordeaux sweater van FairyTaillors

2 opmerkingen:

  1. chapeau testen in het duits, ik zou toch eens serieus moeten slikken ;-) maar wel een heel leuk resultaat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is echt wel een uitdaging, ja! En het resultaat is subliem👌

    BeantwoordenVerwijderen